Μια ξεχωριστή Αγρυπνία για την Αγία Βαρβάρα… (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε ενώπιον του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας, Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της 15ης Μαΐου 2015, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαραθώνος Μελίτωνος και Χριστιανουπόλεως Προκοπίου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό της Αγίας από νωρίς και παρέμεινε ευλαβικά έως το τέλος της Ακολουθίας.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά απο τη Βενετία, οπου φυλασσεται εδω και χίλια χρόνια, στη χώρα μας, στον ομώνυμο Ναό της στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, με πρωτοβουλία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων προσφοράς και δράσης της.

Την ακολουθία της Αγρυπνίας προς τιμήν της προσφιλούς και ιδιαίτερα αγαπητής στο ελληνικό κοινό αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου Αγίας, έψαλλε μια ξεχωριστή γυναικεία φωνή, η καταξιωμένη -και πέρα απο τα σύνορα της χώρας μας- ψάλτρια και ερμηνεύτρια της βυζαντινης και παραδοσιακής μουσικής Νεκταρία Καραντζή, ενώ τη συνόδευσε ένας σπουδαίος Έλληνας με διεθνή καριέρα, ο βιρτουόζος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος, ιδρυτής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος Βασίλης Τσαμπρόπουλος.

Η αγρυπνία μεταδόθηκε ζωντανά απο τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, οπως και πολλούς ακομα περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται οτι το Ιερο λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα παραμείνει στην Ελλάδα εως τις 24 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Khader Alkhouri

IMG_3033.JPG
IMG_3034.JPG
IMG_3035.JPG
IMG_3036.JPG
IMG_3037.JPG
IMG_3038.JPG
IMG_3039.JPG


Ετικέτες

tilegrafima.gr