Ιερώνυμος: “Ο προγραμματισμός και η διαφάνεια βοηθούν το πνευματικό έργο της Εκκλησίας” (φωτο)

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ναού έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι. Απευθυνόμενος σε νεοδιορισθέντες επιτρόπους, μετά κι από την ανάδειξη των νέων εκκλησιαστικών συμβουλίων, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: “το έργο της Εκκλησίας είναι και διοικητικό, γι’ αυτό και πρέπει να ασκείτε διοίκηση, με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης”.

Παράλληλα, υπογράμμισε δύο σημεία – κλειδιά στην άσκηση της καλής διοίκησης: “ο προγραμματισμός και η διαφάνεια προφυλάσσουν, όχι μόνο την καλή εικόνα ενός ναού, αλλά και βοηθούν στο πνευματικό έργο που ο ναός επιτελεί”.

Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης επισήμανε πρακτικά ζητήματα που αφορούν τα εκκλησιαστικά συμβούλια, αναδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση της Αρχιεπισκοπής με τις ενορίες, την οποία και χαρακτήρισε “συνοδοιπορία”. Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε για τις μελέτες και τις άδειες, που εκδίδει κάθε ναός, προκειμένου να έχουν γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες και να μη διασαλεύεται η ζωή της ενορίας. Ανήγγειλε και φέτος την δράση της πρωτοβάθμιας ιατρικής μέριμνας στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής, καθώς και το πρόγραμμα της νέας κατασκηνωτικής περιόδου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο έκαναν μνεία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ρουφ, αλλά και στη Βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής, που μπορούν ν’ αξιοποιήσουν οι ενορίες για δράσεις κι εκδηλώσεις τους. Τους δύο άνδρες συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

1
1
1