1

Η «Αποστολή» στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών (φωτο & βιντεο)

Επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα και στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών πραγματοποίησε, σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Στην Τανάγρα ο Αρχιεπίσκοπος που έτυχε θερμής υποδοχής από τον διοικητή Ταξίαρχο κ. Θωμά Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στους ιπτάμενους αξιωματικούς και σμηνίτες τους χαρακτήρισε προστάτες του Αιγαίου και φύλακες αγγέλους της πατρίδας.

« Όλες αυτές τις ημέρες , είπε ο κ.Ιερώνυμος, επισκέφθηκα και συναντήθηκα με πολλές κοινωνικές ομάδες της χώρας και δεν σας κρύβω ότι κουράστηκα ψυχικά, από τις δυσκολίες και τα προβλήματα στων συνανθρώπων μας αλλά ευρισκόμενος εδώ μπροστά σας άλλαξε η διάθεση μου. Αισθάνομαι ανάταση, αισιοδοξία και ελπίδα γιατί εσείς είστε η πηγή της δυνάμεως, οι ρίζες της πατρίδας, είστε οι λεβέντες που έχουν δυνατά συναισθήματα, υγιείς προβληματισμούς και δυνατά οράματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι όλοι οι έλληνες αντλούν δύναμη από την πολεμική αεροπορία και κάλεσε τους αξιωματικούς και τους σμηνίες τώρα που πλησιάζουν οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να «γευτούν» , την εσωτερική ανάσταση, την πραγματική διάσταση της αναστάσεως όπως τη ζούμε μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. «Οι άνθρωποι, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ασχολούνται με πράγματα που φθείρονται και χάνονται, ξεχνάνε το αριστούργημα της δημιουργίας του Θεού τον άνθρωπο».

Ο Διοικητής της 114ΠΜ κ. Χατζηαθανασίου απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο υποστήριξε ότι : «Το σύνολο του προσωπικού στηρίζεται στις γνώσεις του, στις εμπειρίες του αλλά, όπως είπε, κατά την διάρκεια των πτήσεων καταλαβαίνουν το μικρό του μεγέθους για αυτό και στηρίζονται πάρα πολύ στη βοήθεια του Θεού».

Ο ταξίαρχος κ. Χατζηαθανασίου χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του ζήτησε να σκέφτεται την Πολεμική Αεροπορία και να προσεύχεται να είναι καθημερινά ασφαλείς για να μπορούν να υποστηρίζουν το έργο τους το οποίο είναι η διαφύλαξη του εδαφικού και εναέριου μέρους της πατρίδας.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε από ένα προσωπικό σταυρό στους ιπταμένους και τους σμηνίες και με τον Μητροπολίτη Θηβών μοίρασαν Πασχαλινά δώρα από την ΜΚΟ ”Αποστολή”.

Τέλος παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, παρουσία των πιλότων των πολεμικών αεροσκαφών.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές ελαιώνα Θηβών

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ ”Αποστολή” κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην είσοδο των φυλακών ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Διευθυντής κ. Μακρής.

Ο κ.Ιερώνυμος ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυλακισμένοι στη συνέχεια προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και επισκέφθηκε το σχολείο των φυλακών παροτρύνοντας τις κρατούμενες να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους αποκτώντας εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. « Με πίστη, προσπάθεια και γνώση, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε μια νέα ζωή διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν για τον Αρχιεπίσκοπο η συνάντηση με τις μητέρες που ζουν στα κελιά μαζί με τα μωρά τους. « Σας φέρνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης και σας δίνω την υπόσχεση η Εκκλησία να βρίσκεται, συνεχώς, δίπλα σας όχι μόνο σήμερα αλλά και όταν έλθει η στιγμή για το νέο ξεκίνημα της ζωής σας. Οι ιερείς των φυλακών, π ου χρόνια επιτελούν αυτή την διακονία μπορούν να σας καταλάβουν και να σας βοηθήσουν πνευματικά».

Μιλώντας στις άπορες κρατούμενες ο Μακαριώτατος τις κάλεσε αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να του το γράψουν προσωπικά.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το κέντρο απεξάρτησης εντός των φυλακών, όπου είχε συνάντηση με έγκλειστους τοξικομανείς.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ap2.jpg
ap3.jpg
ap4.jpg
ap5.jpg
ap6.jpg