Κύπρος: Υποδοχή Αγίων Λειψάνων στον Καθεδρικό του Αποστόλου Βαρνάβα

: Με εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και σεμνότητα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης…

8 Ιουνίου 2022, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και της τιμίας κάρας του Αγίου Τριφυλλίου από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και η τοποθέτησή τους στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα με την ευκαιρία των εορτασμών προς τιμήν του Αποστόλου Βαρνάβα.

Ακολούθως, τελέστηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, τον οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Δημοσθένους και οι Διάκονοι π. Μιχάλης Νικολάου και π. Ανδρέας Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Επίσκοπος επισήμανε ότι ζούμε ένα ιστορικό πανίερο γεγονός, αφού έχουμε ενώπιον μας τα λείψανα δύο σπουδαίων αγίων της πατρίδας μας, του Αγίου Τριφυλλίου Επισκόπου Λήδρας (Λευκωσίας) και του Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, Καθηγούμενο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, καθώς και τον Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο, Καθηγούμενο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Νεοφύτου, για τη μεγάλη ευλογία να προσφέρουν τα ιερά λείψανα αυτές τις μέρες στον Καθεδρικό Ναό, ώστε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας να τα προσκυνήσει με ταπείνωση και να ζητήσει τη χάρη του Θεού δια των πρεσβειών των δύο αγίων, του Αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας τη μνήμη του οποίου τιμούμε, καθώς και του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου. Τόνισε ότι οι Άγιοι είναι η ζωντανή παρουσία του Αναστημένου Χριστού μας, ο Οποίος προσέλαβε, ανέστησε και θέωσε την ανθρώπινη φύση μας.

Χθες, Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, ο Επίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο Καθεδρικό Ναό.