Κύπρος: Διαφωνία Αρχιεπισκοπής και Υπ.Παιδείας για τα σχολεία της Εκκλησίας

Δεν τίθεται θέμα δημιουργίας σχολείων από την Αρχιεπισκοπή χωρίς να πληρούνται οι κανόνες τους οποίους θέτει το Υπουργείο, είναι η απάντηση στις συνεχιζόμενες δηλώσεις από πλευράς της Αρχιεπισκοπής για δημιουργία σχολείων.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο παιδείας η δημιουργία οποιουδήποτε σχολείου προϋποθέτει έγκριση καθώς θα πρέπει να τηρεί 100% τους κανόνες για να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα. Για τις δηλώσεις τους Αρχιεπισκόπου ότι ήδη προχώρησε σε δημιουργία νηπιαγωγείων, το αρμόδιο Υπουργείο υποστήριξε ότι πρόκειται για βεφονηπιοκομικούς σταθμούς για τους οποίους χρειάζεται μόνο άδεια από το Υπουργείο εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόθεση δημιουργίας σχολείων ήθους από την εκκλησία επανέλαβε σε χθεσινή του συνέντευξη του στον Alpha Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ξεκίνησαν με νηπιαγωγεία, σε δύο χρόνια θέλουν να ξεκινήσουν την δημιουργία δημοτικών σχολείων και έχουν βάλει ως στόχο μετά από έξι χρόνια να προχωρήσουν και στην δημιουργία γυμνασίου και λυκείου.

Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος στην συγκεκριμένη συνέντευξη δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο η εκκλησία να προχωρήσει και στην δημιουργία Πανεπιστημίου.

Όπως εξήγησε, η εκκλησία ξεκίνησε με την δημιουργία τριών νηπιαγωγείων, ενώ το Ιανουάριο θα προχωρήσει στο άνοιγμα ακόμη ενός με στόχο τα επόμενα δύο χρόνια να φτάσουν μέχρι και τα δέκα. Καταληκτικά ανέφερε ότι τα σχολεία αυτά θα μαθαίνουν στους μαθητές κυρίως τρόπους συμπεριφοράς καθώς όπως υποστήριξε αυτά απουσιάζουν σήμερα από την κοινωνία μας.