Παιχνίδια εξουσίας

Ο πόλεμος που ξεκίνησε μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας της Ελλάδος σίγουρα θα έχει απώλειες κατά μέτωπο αλλά και παράπλευρες.Οι κυβερνητικοί πιεσμένοι αφόρητα από την οικονομική εξαθλίωση του λαού και γνωρίζοντας ότι η ημερομηνία λήξεως τους είναι ήδη προ των οφθαλμών τους, ψήφισαν νύκτα την τροπολογία εκείνη πού κάνει το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου να βρίσκεται υπό το κράτος των κομματικών ή άλλων αντιπαραθέσεων μεταξύ των εκλεκτόρων για την κατάληψη των θέσεων του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η Τήνος έχει πολλά να δείξει στον κόσμο αλλά το κυριότερο είναι η Παναγία της. Αυτή λοιπόν την Παναγία, έβαλαν στο στόχαστρο οι κομματικοί παράγοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο νησί και στο κέντρο λήψεως αποφάσεων στην Αθήνα. Στόχος τους ο Μητροπολίτης Τήνου και αυτό εκτός των άλλων και εξ αφορμής του ότι εκείνος, ως Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετέφερε το μήνυμα της Εκκλησίας, όπου Εκκλησία είναι κλήρος και λαός, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση της ονοματοδοσίας του γειτονικού κρατικού μορφώματος της Π.Γ.Δ.Μ.

Και ενώ ξέρουν ότι όποια και αν είναι η απόφαση της Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, το κράτος αυτό είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα διαλυθεί εξαιτίας της σύνθεσης του, οι Έλληνες πολιτικοί, χωρίς ίχνος ντροπής, εκδικούνται τον Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου γιατί έφερε με την λαλιά του την φωνή της Εκκλησίας στα πέρατα της γης.

Με την νομοθέτηση της τροπολογίας, ο μοναδικός Εκκλησιαστικός του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος δεν έχει καθόλου ψήφο στις εκλογές για τη συγκρότηση του. Πολύ απλά μας λένε ότι σε λίγο οι δεδηλωμένα άθεοι θα κάνουν «κουμάντο» τα ιερά και τα όσια, με σοβιετικές πρακτικές.

Ο πεινασμένος λαός ακουμπά στο ίδρυμα και δέχεται την παρηγοριά και την αρωγή από την πρόθυμη διάθεση του επισκόπου προς εξυπηρέτηση των πολλών. Εκείνοι μικροπολιτικά σκεπτόμενοι και θέλοντας να εκδικηθούν αλλά και να δείξουν ισχύι, αποφάσισαν και διέταξαν απολύτως απολυταρχικά.

Διατείνονται ότι δεν πιστεύουν και δεν τους αφορούν τα της Εκκλησίας όμως εξυπηρετώντας τα πολιτικά τους συμφέροντα έβαλαν το χέρι τους και έβγαλαν τα μάτια τους. Προκάλεσαν κλήρο και λαό και απέδειξαν ότι «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του!»

H απολυταρχική συμπεριφορά τους, φυσικά και προσκρούει στο λαϊκό περί δικαίου αίσθημα. Χρησιμοποιώντας πιθανώς συμβούλους από τους κοντόφθαλμους εκκλησιαστικούς, που πετυχαίνουν πισώπλατα να κάνουν τις δουλειές τους, οι οποίες δεν είναι δουλειές εκκλησιαστικής προοπτικής αλλά εκδουλεύσεις, ξεσήκωσαν τον κόσμο. Απόδειξη των όσων γράφουμε είναι η παρέμβαση συμπαράστασης στον Μητροπολίτη Σύρου -Τήνου, των συνταξιούχων του νομού Κυκλάδων. Οι άνθρωποι που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις κρατικές παλινωδίες βλέπουν τα χέρια του Μητροπολίτου τους, ως τα χέρια της θεϊκής βοήθειας, τα καφιλούν και τα στηρίζουν.

Ο Μητροπολίτης με νηφαλιότητα και ειρήνη δέχεται τα πυρά της Κυβέρνησης και των λίγων τηνιακών κομματικών, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Παναγία θα δώσει τη λύση όπως έχει κάνει όλες τις φορές.

Πριν λίγες μέρες στο Ισραήλ, οι κυβερνητικοί των Ιεροσολύμων υποχώρησαν μπροστά στην απαίτηση των χριστιανών της πόλεως που εκδηλώθηκε με το κλείσιμο του ναού του Παναγίου Τάφου.

Κάποτε το ίδιο είχε συμβεί και στην Κωνσταντινούπολη και ο Σουλτάνος υπαναχώρησε εμπρός στις κλειστές Χριστιανικές Εκκλησίες. Μία αντίστοιχη κίνηση εκ μέρους της Μητροπόλεως ή καλύτερα της Εκκλησίας θα μπορούσε να κάνει τους κομματικούς παράγοντες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο νησί, να χορεύουν στο ταψί.

Έτσι πρέπει να γίνει να πάει η Παναγία στη Μονή Κεχροβουνίου. Να μην ξαναμπεί παπάς στο ναό του Προσκυνήματος και τότε θα δουν αν θα μπορέσουν να πληρώσουν όσα χρωστούν.

Μάλιστα! Ναι! Αν η κυβέρνηση δεν καταλάβει το λάθος της και δεν διορθώσει το ατόπημα της πριν αποκαλυφθούν εντελώς οι ποταποί σκοποί τους και πριν καταπέσει η τροπολογία στα δικαστήρια, να πάει η Εικόνα της Μεγαλόχαρης στην Μονή και εκεί να μείνει για πάντα.
Συνοπτικός