«Να κάνουμε τα αρνητικά θετικά το 2013»

του μοναχού Ισαάκ του Αγιορείτη για το «Αγιορείτικο Βήμα»

Ο Άγιος Γεώργιος ο Φανερωμένος του Αγίου Όρους είναι ένα ιστορικό κελί της Ι.Μ.Παντοκράτορος. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο τον τροπαιοφόρο. Επειδή φανερωνόταν ζωντανά ανά τους αιώνες ονομάσθηκε Φανερωμένος.

Έχει όμως το κελί αυτό σχέση και με τους Χατζιγιώργηδες. Οι ασκηταί αυτοί είχαν γέροντα τον Χατζιγιώργη. Δεν έτρωγε λάδι ούτε το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Το 1982 το κελί  έμεινε χωρίς μοναχό. Η αγία μορφή του πατρός Γεωργίου πέταξε στους ουρανούς. Τον στενοχωρούσε ο διάβολος λέγοντάς του ότι δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο στο κελί.

Όταν ήλθα το 2002 από την Ι.Μ.Φιλοθέου δεν βρήκα ούτε ένα δωμάτιο για να μείνω. Σήμερα με την δύναμη του Αγίου η ετοιμόροπη εκκλησία διατηρήθηκε και λειτουργείται. Μένει η μαρμαρόστρωση και η αγιογράφηση. Επειδή όμως στο κελί φιλοξενούμε και αρκετούς προσκυνητές δημιουργούμε και στα θεμέλια των παλαιών κτηρίων ωφέλιμους χώρους. Τα έσοδα του κελιού είναι τα εργόχειρα. Λιβάνι, μέλι. θεραπευτικές κεραλοιφές, εκκλησιαστικά αρώματα σε σπρέι για καθαρισμό εικόνων και αρωματισμό κλειστών χώρων. Κομποσχοίνια, μέλια κλπ. Παράληλα με την ανοικοδόμηση λέμε και λίγα λόγια παρηγοριάς στον κόσμο.

Στις κατωτέρω ιστοσελίδες μπορείτε να αφιερώσετε τις ώρες σας για την πνευματική σας οικοδομή. Στη Θεσσαλονίκη αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε έναν μικρό ξενώνα για τις ανάγκες των μοναχών και κατ’εξαιρεση και κάποιων λαϊκών. Αν θα θελήσετε κάτι από τα εργόχειρά μας μπορειτε να μας τα παραγγείλετε στα τηλέφωνα 23770 23128 και στο 6976186134. 

Σας εύχομαι για το 2013 με την χάρη του Χριστού μας να είμαστε δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τα όσα αρνητικά ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ  για εσάς και καλά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ για εμάς.

Για το «Αγιορείτικο Βήμα» με αγάπη, από τον Άγιο Γεώργιο. ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.