Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν πρέπει να διχαστούμε για κανένα λόγο»

Σε πλήρη ανάπτυξη το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε (8/10) η επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης Βόλου και Νέας Ιωνίας, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ΧΕΝΙΑ Βόλου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 330 εθελόντριες κυρίες των κατά τόπους ενοριών και οι υπεύθυνοι κληρικοί των ενοριακών συσσιτίων.

Απευθυνόμενος στις εθελόντριες ο κ. Ιγνάτιος τις ευχαρίστησε  γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε,  «πλέον στην εποχή που ζούμε το έργο που πραγματοποιείτε είναι έργο σωτηρίας ανθρώπου, είναι το έργο του Χριστού». Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την έντονη αγωνία του για την ενότητα του λαού μας στον καιρό της κρίσης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα έχω μία άλλη αγωνία που θέλω να εξομολογηθώ μαζί σας.

Την αγωνία του διχασμού. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Δεν πρέπει να διχαστούμε για κανέναν λόγο. Καταλαβαίνω την αγωνία, τον πόνο, το πρόβλημα, τα αδιέξοδα. Το έλεγα σε ανύποπτο χρόνο. Φοβόμουν τον Έλληνα που ζούσε μια πραγματικότητα εν πολλοίς εικονική, που ζούσε μέσα την ατμόσφαιρα μιας ευημερίας που δεν είχε θεμέλια και είπα, αν χάσει το επίδομα, αν μειωθεί το εισόδημα, τότε φοβάμαι θα απελπιστεί, γιατί δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του.

Πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε την απελπισία. Δεν είναι η ζωή μας μόνο οικονομία, πλούτη και ευημερία. Η ζωή μας είναι αγάπη, είναι προσφορά, είναι θυσία, είναι κουβέντα, είναι συναναστροφή, είναι οικογένεια, είναι όλα αυτά που ζούμε μέσα στην Εκκλησία μας, είναι προσευχή, είναι ψυχή. Δεν είναι μόνο σώμα ο άνθρωπος…»

Τέλος, επεσήμανε τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω της κρίσης: «Πρέπει όλοι μαζί να αντέξουμε και ενωμένοι μπορούμε να διορθώσουμε λάθη, διχασμένοι φοβάμαι θα χάσουμε το δίκιο μας. Και μη ξεχνάτε, είμαστε εθνικά ευάλωτοι. Ξέρω ότι ζούμε σε μια κρίσιμη εποχή και σε μια πολύ νευραλγική περιοχή για όλο τον κόσμο. Συμβαίνουν διάφορα πράγματα γύρω μας και εμείς είμαστε στο κέντρο. Και μόνο ο Θεός είναι βοηθός μας και η Παναγιά η Στρατηγός μας. Αυτό να το έχουμε πάντοτε κατά νου. Αλλά και εμείς έχουμε ευθύνη για τις αποφάσεις μας και τις πράξεις μας…»