Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος απαντά στον πάπυρο περί του “παντρεμένου Ιησού”

Νέα απίστευτη πρόκληση όπως συνηθίζεται πριν από τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης. Ο μιντιακός στρατός της παγκοσμιοποίησης κα ιτης ισοπέδωσης των πάντων “ανακάλυψε”…είδηση για έναν πάπυρο στον οποίο υποτίθεται πως κατάγραφεται πως η Ιησούς ήταν παντρεμένος. Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο να μιλάει για “γελοίες, επιστημονικές τάχα ανακοινώσεις”….

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το paraskhnio.gr: 

Ο πάπυρος που αναφέρει στα αρχαία κοπτικά ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος φαίνεται πως είναι πραγματικός και όχι πλαστός, σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, στον συγκεκριμένο αρχαίο πάπυρο, ο οποίος χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα και έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, αναγράφεται η φράση «ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου…». Ο πάπυρος αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια ιστορίας του Χάρβαρντ Κάρεν Κίνγκ τον Σεπτέμβριο του 2012 και αμέσως διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και το Βατικανό τον χαρακτήρισαν ως «πλαστό».

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Χάρβαρντ δήλωσαν ότι επιστήμονες εντός και εκτός του πανεπιστημίου που εξέτασαν τον πάπυρο αυτό που ονομάστηκε «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού» ενδελεχώς τον χαρακτήρισαν πραγματικό, πυροδοτώντας νέες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία.Αξιωματούχοι του Χάρβαρντ δήλωσαν ότι επιστήμονες, τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημίου, εξέτασαν ενδελεχώς το κομμάτι αυτού του αρχαίου πάπυρου, που ονομάστηκε «Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού».Το κείμενο του παπύρου έχει γραφτεί στα αρχαία κοπτικά, στη γλώσσα των Αιγύπτιων Χριστιανών της εποχής και αποτελείται από οκτώ ως επί το πλείστον ευανάγνωστες σκοτεινές γραμμές στο μπροστινό μέρος και έξι δυσανάγνωστες ξεθωριασμένες γραμμές στο πίσω μέρος.

Ο πάπυρος περιέχει έναν διάλογο στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία και περιλαμβάνει τη φράση «ο Ιησούς τούς είπε, η γυναίκα μου…», αλλά και άλλες, όπως: «Θα μπορεί να είναι μαθήτριά μου», «η Μαρία το αξίζει αυτό» και «όσο για μένα, θα σταθώ πλάι της προκειμένου να…».

Το έγγραφο δεν είχε ποτέ ως στόχο να αποδείξει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, τονίζει καθηγητής του Χάρβαρντ που εξέτασε τον πάπυρο, απλώς μπορεί να δείχνει ότι κάποιοι πρώτοι χριστιανοί μπορεί να πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.

Διαβάστε και ολόκληρη την απάντηση του Μητροπολίτου κ. Νικολάου: 

Ντροή και αίσχος

    Όπως κάθε φορά που οι χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος μας Χριστού κέντρα της παραπληροφορήσεως δηλητηριάζουν την πίστη μας με εμετικές, γελοίες, επιστημονικές τάχα ανακοινώσεις κατά του προσώπου του Ιησού Χριστού έτσι και εφέτος “ανακάλυψαν” σε παπύρους αγνώστου προελεύσεως και διοχέτευσαν στα Μέσα Ενημερώσεως, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος.

     Δυστυχώς την “σπουδαία” αυτή είδηση μετέδωσαν χάριν εντυπωσιασμού και δικά μας Μέσα Ενημερώσεως. Ο λαός ασφαλώς γνωρίζει και περιφρονεί αυτού του είδους τις κατευθυνόμενες βλάσφημες ειδήσεις.
Είναι όμως αίσχος και εντροπή για εκείνους που αναπαράγουν τις ανοησίες και με τον τρόπο αυτό ασχημονούν κατά του Προσώπου του Χριστού και περιφρονούν την νοημοσύνη των Χριστιανών.
Στα 2.000 χρόνια του Χριστιανισμού υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες και σοφοί που με την έρευνα και την σοφία τους εστερέωσαν την πίστη.