ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μέλι και κανέλα: Ολες οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Μάρτιος 16, 2015 στις 16:46 μμ

Το μέλι και η κανέλα είναι δύο σημαντικά «όπλα» που μας παρέχει η φύση για να αποφύγουμε η να αντιμετωπίσουμε […]

Δείτε κάτι που μπορεί να μην ξέρατε για τη διατροφή μίας εγκύου

Μάρτιος 15, 2015 στις 20:05 μμ

του Οδυσσέα Ανδρούτσου Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιούνται σημαντικές αναβολικές διεργασίες στο σώμα της υποψήφιας μητέρας, οι οποίες αφορούν […]

Οι σούπερ τροφές των Αρχαίων Ελλήνων

Μάρτιος 13, 2015 στις 15:37 μμ

Μια νέα έρευνα βασισμένη στην μελέτη των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων γιατρών υποστηρίζει ότι η μεσογειακή διατροφή εφευρέθηκε ως μέσο […]

Χρόνια νεφρική νόσος: Ποια διατροφή είναι κατάλληλη;

Μάρτιος 11, 2015 στις 15:37 μμ

Ο περιορισμός των υγρών, η χαμηλή σε πρωτεΐνες διατροφή και η μείωση του αλατιού είναι ορισμένες αλλαγές που χρειάζεται ο […]

Ξέρετε το Κεφίρ; Eνα από τα μυστικά της μακροζωίας

Μάρτιος 9, 2015 στις 15:37 μμ

Το κεφίρ αποτελεί ένα δώρο της φύσης με πολλές αρετές για τον ανθρώπινο οργανισμό. Προέρχεται από τις χώρες της Καυκάσου […]

Ποια τρόφιμα είναι οι «πρωταγωνιστές» της νηστείας και ποια η διατροφική τους αξία

Μάρτιος 6, 2015 στις 17:56 μμ

Πρόκειται για μια ομάδα τροφίμων που κατέχει σημαντική θέση στην πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής. Παράλληλα, αποτελούν βασικό συστατικό του εβδομαδιαίου […]

Ποιο βότανο ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%

Μάρτιος 4, 2015 στις 19:07 μμ

Έχει χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά και σε φάρμακα κυρίως για τη γρίπη και τον πονοκέφαλο, αλλά πρόσφατες επιστημονικές […]

Το διατροφικό προφίλ του χαλβά

Φεβρουάριος 25, 2015 στις 16:46 μμ

Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας και το βασικότερο γλύκισμα της Μεγάλης Σαρακοστής. Ο λόγος για το χαλβά, και […]

Χαλβάς για όλες τις εποχές – Διαβάστε τα οφέλη του

Φεβρουάριος 23, 2015 στις 19:06 μμ

Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε για τα οφέλη του χαλβά να σας ξεκαθαρίσουμε ότι οι θερμίδες παραμένουν θερμίδες, δηλαδή ναι μεν […]

Καλαμάρια και θράψαλα

Φεβρουάριος 22, 2015 στις 20:05 μμ

Το καλαμάρι, τευθίς η κοινή, η επιστημονική του ονομασία, είναι κεφαλόποδο μαλάκιο και ανήκει στην οικογένεια των μυοψιδών. Έχει μεγάλο […]