ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόψτε τη λιγούρα της Μ.Εβδομάδας με απλούς τρόπους

Απρίλιος 6, 2015 στις 19:28 μμ

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και όσοι δε νηστεύουν όλες τις ημέρες της Σαρακοστής και άρχισαν από σήμερα αυστηρή νηστεία, αλλά […]

Αυτές είναι οι τροφές που αντικαθιστούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά

Απρίλιος 6, 2015 στις 8:15 πμ

Πέρασαν οι μέρες και κοντεύει να έρθει το Πάσχα. Την τρέχουσαεβδομάδα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε νηστεία.

Γεύσεις της Μεγάλης Εβδομάδας: Τα γαστρονομικά έθιμα του Πάσχα

Απρίλιος 5, 2015 στις 19:05 μμ

Βρισκόμαστε μόλις μία ανάσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, που περιλαμβάνει τα περισσότερα γαστρονομικά έθιμα της Ορθοδοξίας. Από […]

Γιατί το μέλι αντέχει για πάντα;

Απρίλιος 5, 2015 στις 11:59 πμ

Πέραν του ότι έχει μοναδική γεύση, το μέλι ξεχωρίζει και για την απίστευτη διάρκεια ζωής του. Το μέλι είναι στην […]

ΕΦΕΤ: Tι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για το Πάσχα

Απρίλιος 3, 2015 στις 18:06 μμ

Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων […]

Η διατροφή κατά του Αλτσχάιμερ

Απρίλιος 2, 2015 στις 14:38 μμ

Μία νέα διατροφική πρόταση που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ μας δίνουν οι επιστήμονες βασισμένοι σε επεξεργασία δεδομένων […]

Αυτό είναι το πιο ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό – Σκοτώνει όλες τις μολύνσεις στο σώμα!

Μάρτιος 31, 2015 στις 12:00 μμ

Στη μεσαιωνική Ευρώπη οι άνθρωποι υπέφεραν από πολλές ασθένειες και επιδημίες με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ζωές.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης

Μάρτιος 30, 2015 στις 16:56 μμ

Πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή μυρωδικά της μεσογειακής κουζίνας, το οποίο προσδίδει μοναδικό άρωμα σε πλήθος συνταγών. Παράλληλα, […]

Ποιο θαλασσινό μπορώ να τρώω και να μην ανέβει η χοληστερίνη μου

Μάρτιος 26, 2015 στις 17:56 μμ

Για πολλούς οι λέξεις θαλασσινά και υψηλή χοληστερίνη αίματος δεν πηγαίνουν μαζί. Παρά το γεγονός ότι γενικότερα η χοληστερίνη που […]

Το πολύτιμο ταχίνι

Μάρτιος 25, 2015 στις 16:46 μμ

της Μελίνας Σηφακάκη, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Το ταχίνι αποτελεί βασικό συστατικό παρασκευής πολλών παραδοσιακών ελληνικών πιάτων. Η ταχινόσουπα, ο χαλβάς, το ταχινόγλυκο […]