Απαράδεκτη η στήριξη του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου σε Μόσιαλο

Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

«Εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου.Η ελευθερία του λόγου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας ακόμη και αν ο λόγος αυτός είναι άκομψος ακόμη και προσβλητικός για τα πιστεύω», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον χλευασμό της ουσίας της μεγαλύτερης εορτής της χριστιανοσύνης από τον κ. Μόσιαλο, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σχολιάζει προσωπικές απόψεις πέραν του αυστηρού προσωπικού ορίου του λόγου του καθενός».

Το ερώτημά μας είναι εάν ο κ. Μόσιαλος είχε κάνει μία ανάρτηση κατά της ομοφυλοφιλίας ή της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, εκφράζοντας πάλι τυχόν αρνητικά για αυτές πιστεύω του, σε πόσες ώρες θα είχε αποπεμφθεί από την θέση του;
Επιπλέον ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να θυμάται αυτό που είπε ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης για κ. Μόσιαλο:
«Εάν με ρωτάτε αν ερχόμενος ο κ. Μόσιαλος σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας προσβάλλοντας κάτι τόσο θεμελιώδες για τον πιστό… Εάν αυτό τον καθιστά κατάλληλο για να τους πείσει να εμβολιαστούν, σίγουρα τον καθιστά ακατάλληλο, είναι η απάντηση. Διότι επαναλαμβάνω δεν μπορείς να πείσεις κανένας υβρίζοντας».
Και επιπλέον: «εάν ο ένας αρχίζει να χλευάζει τον άλλον για τα πιστεύω του, δεν βγάζουμε άκρη».

Το ίδιο μας θύμισε σήμερα και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στον Ηλία Μόσιαλο, τονίζει ότι με τέτοιους είδους δηλώσεις πετυχαίνει τα αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με την αποστολή που του ανέθεσε η Ελληνική Πολιτεία για την πανδημία.

Διότι πώς μπορείς να πείσεις έναν πιστό χριστιανό να εμβολιαστεί και να τηρεί τα μέτρα εναντίον της πανδημίας, όταν χλευάζεις τον πυρήνα της πίστης του;
Όσο λοιπόν ο κ. Μόσιαλος δεν ζητά το συγγνώμη που οφείλει στους χριστιανούς, η Κυβέρνηση οφείλει να τον απομακρύνει από την θέση του, διαφορετικά γίνεται και αυτή συνένοχή του.