Πράγα: Φώναζαν ‘Αλάχου Ακμπάρ’ για… πλάκα!

ΜΙΜΟΥΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ… !

Η Τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις ενέργειες αντι-ισλαμιστών ακτιβιστών, οι οποίοι προκάλεσαν πανικό στο κέντρο της μιμούμενοι επίθεση τζιχαντιστών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Χούλαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι η αστυνομία ερευνά ‘την υποτιθέμενη παραβίαση της δημόσιας τάξης», προσθέτοντας ότι «άτομα κατηγορούνται για διάδοση ψευδών πληροφοριών που προκάλεσαν πανικό».

Οι ακτιβιστές ντυμένοι ως τζιχαντιστές, την Κυριακή, στην κεντρική αγορά της Πράγας, την Σταρομιέστσκε Σετ, όπου συνήθως υπάρχουν πολλοί τουρίστες, άρχισαν να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ» και να εκτοξεύουν …πυροτεχνήματα.

Πολλοί τουρίστες, που δεν γνώριζαν ότι η δράση ήταν για …πλάκα, εγκατέλειψαν σε κατάσταση πανικού το κέντρο και αναζήτησαν καταφύγιο στα εστιατόρια της αγοράς, όπως δείχνουν οι φωτό στα κοινωνικά δίκτυα.

Η δράση οργανώθηκε από τον επικεφαλής της μικρής αντι-ισλαμικής ομάδας, Μαρτίν Κονβίσκα. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μίλαν Χοβανέτς, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης αποκάλεσε τη δράση ως ‘ηλιθιότητα’.

Ο Κονβίσκα δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι πρόθεσή του ήταν να σοκάρει τους πολίτες, γράφει το δημοσίευμα.