Πολεμικές ιαχές! Διαστρεβλώνουν την αλήθεια στην Τουρκία – “Οι Έλληνες σχεδιάζουν να μας επιτεθούν”

Mπορεί τις τελευταίες ημέρες να κυριάρχησε το θέμα των απειλών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ωστόσο ορισμένα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας υπενθυμίζουν στον τούρκο πρόεδρο το τουρκικό φιάσκο με το πρόγραμμα των F-35.

Oι πολεμικές ιαχές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί εισβολής στα νησιά του Αιγαίου «ξαφνικά ένα βράδυ», όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος, αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι καθημερινές ακραίες δηλώσεις του τούρκου προέδρου έχουν προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα η οποία απαντά διεθνοποιώντας το πρόβλημα των τουρκικών προκλήσεων. Φαίνεται πάντως, πως η τακτική Ερντογάν δεν γίνεται αποδεκτή από πολλά μέσα της γειτονική χώρας.

«Πυρά» για το φιάσκο με τα F-35

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου και κορυφαίου  σε τηλεθέαση FOX TURK ο παρουσιαστής Σελτσούκ Τεπελί άσκησε σκληρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο.

Έκανε λόγο για φιάσκο της τουρκικής κυβέρνησης στα εξοπλιστικά και είπε πως «σε ένα βράδυ… μας πέταξαν από το πρόγραμμα των F-35».

«Εγώ να σας πω τι συνέβη »ξαφνικά ένα βράδυ». Μέσα »μέσα σε ένα βράδυ» την Τουρκία την πέταξαν από το πρόγραμμα των F-35, στο οποίο συμμετείχε για 20 ολόκληρα χρόνια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο της τουρκικής διπλωματίας! Είναι φιάσκο της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η εφημερίδα Σοζτζού που ανήκει και αυτή στο φάσμα της αντιπολίτευσης, γράφει πως «ο Ερντογάν αποκαλεί φίλο τον Μπάιντεν αλλά εκείνος στηρίζει στην Ελλάδα».

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για το σενάριο εισβολής σε νησιά

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα  το σενάριο για εισβολή στα νησιά και μάλιστα υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει τον πόλεμο και απειλεί την Τουρκία.

Xαρακτηριστικό είναι όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης ότι στο CNN Turk σε μια εκπομπή του διευθυντή της Hurriyet Αχμέντ Χαρκάν, Τούρκος αναλυτής για περίπου 50 λεπτά εξηγούσε πως η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία για S-300, αμερικανικές βάσεις, στρατιωτικοποίηση νησιών. Ενώ σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Yeni Safak ισχυρίστηκε το εξής απίστευτό: Ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει πόλεμο.

tovima.gr