Οι διωγμοί του Ισλάμ κατά των χριστιανών

Είναι τραγικό ότι ένα σημαντικό τμήμα του ανατολικού κυρίως κόσμου, και ιδιαίτερα της Μέσης Ανατολής, παραμένει εντελώς ξένο προς την αντίληψη περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Παρά την πρόοδο της επιστήμης και τις ανακαλύψεις, η ανεξιθρησκία και η ελευθερία της λατρείας παραμένουν για τον κόσμο αυτό άγνωστες. Καί ενώ ο δυτικός κόσμος εόρτασε εφέτος τα 1.700 χρόνια από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων, ο θρησκευτικός φανατισμός κυριαρχεί στην Ανατολή και κατεξοχήν μεταξύ του μουσουλμανικού στοιχείου, το οποίο δεν ανέχεται θρησκευτική πίστη διαφορετική της δικής του, και προπαντός τον Χριστιανισμό. 
Η ανεξιθρησκία και η ελευθερία της λατρείας είναι για το Ισλάμ απαράδεκτη πολιτιστική κατάκτηση. Γι’ αυτό ισχύει μόνο το «τζιχάντ».

Η ειδησεογραφία καταγράφει καθημερινώς ανατριχιαστικά παραδείγματα φανατικής συμπεριφοράς κατά της Εκκλησίας του Χριστού. Αναφέρουμε μερικά: «Συγκλονιστικές είναι οι ειδήσεις από την Σαουδική Αραβία και δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Ένας Λιβανέζος καταδικάσθηκε σε 6ετή κάθειρξη και σε 300 ρα βδισμούς, επειδή έπεισε μία γυναί κα να ασπασθή τον Χριστιανισμό και την βοήθησε να εγκαταλείψη την χώρα και να μεταβή στο εξωτερικό.

Παράλληλα ένας Σαουδάραβας καταδικάσθηκε σε 2ετή φυλάκιση και 200 ραβδισμούς, επειδή βοήθησε μία γυναίκα να διαφύγει στην Σουηδία» («Εστία» 13-5-2013). Αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε για λογαριασμό του CNN συγκλονιστικές σκηνές από την καταστροφή που προκάλεσαν οι ισλαμιστές αντάρτες στην πόλη Αλ Κουσέιρ της Συρίας και ειδικά σε οτιδήποτε χριστιανικό. Στα πρώτα δεύτερα φαίνεται μια χριστιανική ελληνορθόδοξη εκκλησία ολοσχερώς κατεστραμμένη. Οι κάτοικοι της πόλεως υποδέχθηκαν τον εθνικό στρατό της χώρας ως ελευθερωτή («Ρομφαία» 23-6-2013).

Στο Πακιστάν αστυνομικοί βασάνισαν μέσα στη φυλακή μέχρι θανάτου ένα χριστιανόπουλο 20 ετών. Τον βασάνιζαν επί 10 ημέρες. Εξάλλου στις φυλακές του Πακιστάν, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπάρχουν πολλές αναφο ρες για δολοφονίες χριστιανών («Ρομφαία» 23-6-2013). Στη Σαουδική Αραβία, όπου όλες οι διατάξεις του Κορανίου τηρούνται με τρόπο άτεγκτο και απόλυτο, απαγορεύεται η δημόσια τήρηση του λατρευτικού άλλης θρησκείας εκτός της μουσουλμανικής. Όποιος πολίτης της χώρας αλλαξοπιστεί, αντιμετωπίζει, ανεξαρτήτως του φύλου του, τη θανατική ποινή («newsit.gr» 12-5-2013). Γενικώς οι διώξεις, οι απειλές, οι απαγωγές χριστιανών στη Μέση Ανατολή είναι συχνότατες, με αποκορύφωμα την απαγωγή από ισλαμιστές των αγνοουμένων ακόμη δύο Σύρων Ιεραρχών, του  Ορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροιακωβίτου Μητροπολίτου κ. Ιωάννου – Ιμπραχίμ. Πάντως είναι χαρακτηριστική και καθαυτό εξοργιστική η αδιαφορία της Δύσεως για όλα αυτά τα συνεχή τραγικά γεγονότα. Οι ισχυροί της Δύσεως όχι μόνο δεν κινητοποιούνται, αλλ’ ούτε καν ακούονται να τα καταδικάζουν!…