Ο κήρυκας του μίσους που ενέπνευσε τους μακελάρηδες της Βοστώνης

Οπαδός εξτρεμιστή κήρυκα φέρεται να είναι ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Οπαδός του ισλαμιστή εξτρεμιστή Φέιζ Μοχάμεντ φέρεται να είναι ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ- ο 26χρονος φερόμενος βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης- ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης την Παρασκευή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Daily Beast» σε διαδικτυακό λογαριασμό που φέρει το όνομά του έχουν αναρτηθεί αρκετά βίντεο από ομιλίες του Φέιζ Μοχάμεντ.
Ο Φέιζ Μοχάμεντ είναι ένας πρώην λιβανέζος μποξέρ, ο οποίος κηρύττει μια ακραία εκδοχή του σουνιτικό Ισλάμ που είναι γνωστή ως Salafism.Ενδεικτικό των ακραίων πεποιθήσεών του, είναι το γεγονός, ότι το 2010 είχε ζητήσει τον αποκεφαλισμό του Ολλανδού πολιτικού Γκέρτ Γουιλτερς, γιατί ο τελευταίος είχε συγκρίνει τις ακραίες αντιλήψεις του Ισλάμ  με την ιδεολογία του ναζισμού.  Τρία χρόνια νωρίτερα ο κήρυκας  είχε προτείνει σε νεαρούς μουσουλμάνους να γίνουν «ιεροί» μαχητές.

Επίσης, στον διαδικτυακό λογαριασμό που φέρει το όνομά του ο 26χρονος έχει βίντεο στα ρωσικά από τον Abdel Hamid al-al-Juhani.  Όπως εξηγεί μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα η καθηγήτρια Μαίρη Χάμπεκ, ειδική στο Ισλάμ, του Πανεπιστημίου John Hopkins, ο al-Juhani είναι ένας ιδεολόγος της Αλ-Κάιντα στην Τσετσενία και στον Καύκασο. Η ιδεολογία του Salafism στην οποία φέρεται να είχε ενδιαφέρον ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, λέει η καθηγήτρια, είναι συνήθως συνυφασμένη με την Αλ Κάιντα και τα παρακλάδια της