Μπακογιάννης: “Συνάντησα έναν φωτισμένο άνθρωπο που θαυμάζω, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο”

Πάρκο έξι στρεμμάτων που χρηματοδοτήθηκε από ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία εγκαινίασαν στα Τίρανα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο ομόλογός του της αλβανικής πρωτεύουσας Εριόν Βελιάι, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ωραιότερο δώρο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης εκτός χώρας» είπε μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια του “Ελληνικού Πάρκου”, όπως ονομάζεται.

Το Ελληνικό Πάρκο παραδόθηκε σήμερα στους πολίτες των Τιράνων μετά από δύο ολόκληρα χρόνια αποτελεσματικής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και του δημάρχου Τιράνων Εριόν Βελιάι.

Όπως τονίστηκε και από τις δυο πλευρές πέρα από τις ανάγκες των πολιτών έρχεται να υπηρετήσει τις αξίες «της φιλίας, της συνεργασίας και της καλής γειτονίας στον αθλητισμό, πολιτισμό και ψυχαγωγία».

“Χώρο αφιερωμένο στις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις” χαρακτήρισε το πάρκο ο κ.Βελιάϊ και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα είναι η χώρα που πάντα στήριζε την Αλβανία στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Μιλώντας στην τελετή η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κ. Σοφία Φιλιππίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως “τα εγκαίνια του πάρκου στη σημερινή μέρα φέρουν τριπλό συμβολισμό: Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, τα 50 χρόνια της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση”. Στο περιθώριο της επίσκεψης ο δήμαρχος Αθηναίων είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μπλέντι Τσούτσι.

“Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στην φιλιά και αλληλοκατανόηση των δυο χωρών” , γράφει η πινακίδα που τοποθετήθηκε εντός του πάρκου. Η όλη τελετή εγκαινίων γνώρισε ευρεία προβολή από τα αλβανικά ΜΜΕ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπακογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στη συνάντηση με τον Μακαριώτατο γράφοντας ότι είναι ευγνώμων γιατί αυτή η επίσκεψη, του έδωσε την ευκαιρία να συναντήσει έναν φωτισμένο άνθρωπο που θαυμάζει, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο

«Η Αθήνα χτίζει φιλίες. Ιδιαίτερη στιγμή για εμένα, να παραλαμβάνω το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Τιράνων, εκ μέρους όλων των Αθηναίων, από τον φίλο Δήμαρχο Erion Veliaj. Μία συμβολική κίνηση για τους δεσμούς των πόλεών μας, την ημέρα των εγκαινίων του «Ελληνικού Πάρκου» των Τιράνων, που δημιουργήθηκε με την συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας, για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ευγνώμων γιατί αυτή η επίσκεψη, μου έδωσε την ευκαιρία να συναντήσω έναν φωτισμένο άνθρωπο που θαυμάζω, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ