ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Δικαιώθηκε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος – Στοχευμένη προσπάθεια εξάντλησης του

Στις 22 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος είχε κληθεί να καταθέσει στον Αστυνομικό Μέγαρο και κρατήθηκε εκεί για περίπου 6 ώρες, όσο επέτρεπε ο νόμος να τον κρατήσουν.

Ο Σεβασμιώτατος με τους δικηγόρους του έκαναν λόγο για ανούσια κράτηση, για αντιεπαγγελματισμό και για στοχευμένη προσπάθεια εξάντλησης του ίδιου, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Ο εισαγγελέας που ανέκρινε τον Σεβασμιώτατο και η Αστυνομική Διεύθυνση έριχναν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για τις ώρες της διαδικασίας.

Τελικά, η Αστυνομική Διεύθυνση της Ποντγκόριτσα φαίνεται να παραδέχεται ότι κράτησε περισσότερο από όσο έπρεπε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο στις 22 Ιουνίου. Αυτό αποτελεί μια πρώτη δικαίωση του Σεβασμιωτάτου στους ισχυρισμούς του.

Συγκεκριμένα σε άρθρο με τίτλο «Ο Μπόριτς διέταξε μάταια την απελευθέρωση του Αμφιλόχιου» η Διεύθυνση της Αστυνομίας παραδέχτηκε ότι ο εισαγγελέας διέταξε την απελευθέρωση του Σεβασμιωτάτου περισσότερες από 3 ώρες πριν το πράξουν.

Ωστόσο, από την ημέρα κατά την οποία ανακρίθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, η αστυνομία αρνήθηκε να εξηγήσει στο κοινό γιατί και με ποιες εντολές κρατούσαν και ανέκριναν τον Σεβασμιώτατο για ώρες, αφού ο εισαγγελέας του διέταξε να τον απελευθερώσει και να καταθέσει ποινικές κατηγορίες εναντίον του.