Επίθεση μουσουλμάνου σε εκκλησία στη Ρωσία την Κυριακή της Τυρινής

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενόπλου σε θρησκευτικό φεστιβάλ στο Νταγκεστάν της νότιας Ρωσίας.

Ο δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο σε ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν σε εκκλησία για να γιορτάσουν το λεγόμενο Φεστιβάλ της Μασλένιτσα, δηλαδή της Τυρινής, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής για τους ορθόδοξους της Ρωσίας.

Μάσλο είναι στα ρωσικά το βούτυρο, δηλαδή Μασλένιτσα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία καταλύεται βούτρο, τυρί κ.λπ., δηλαδή η δική μας Κυριακή της Τυρινής. Το περιστατικό συνέβη ακριβώς μπροστά από χριστιανική εκκλησία.

Ο δράστης στόχευσε τους ανθρώπους καθώς έφευγαν από τον ναό, αλλά ευτυχώς πολλοί από αυτούς κατάφεραν να κρυφτούν μέσα στην εκκλησία.  Οι δυνάμεις ασφαλείας ενεργοποιήθηκαν αμέσως και εξουδετέρωσαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ευτυχώς που ο δράστης δεν κατάφερε να μπει μέσα στον ναό, όπου τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα. Και οι τέσσερις νεκροί ήταν γυναίκες. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μαρτύριο, καθώς οι γυναίκες σκοτώθηκαν για την χριστιανική τους πίστη.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, μαμάδες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι. Πιστεύω ότι ο Θεός μάς έσωσε, μη επιτρέποντας στον άνθρωπο να μπει μέσα στην εκκλησία», είπε μια γυναίκα.

Στη φωτό η καραμπίνα του δράστη: