ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ : Η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει στην Ελλάδα μετανάστες με κορωνοϊό

– Ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο περί «σχεδίου» της Άγκυρας για νέα «απόβαση μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και τη Χίο».

Ανησυχία προκαλούν στην ελληνική πλευρά οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζεται να προωθήσει προς την Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων κάποιοι νοσούν από κορωνοϊό.

Πηγές από το ελληνικό επιτελείο, που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι «έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών» στα παράλια. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία από καμπ στο εσωτερικό της Τουρκίας. Πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Έβρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα», υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της αστυνομίας. Στο μεταξύ, σήμερα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών έκανε υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Έβρο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τουρκικά μαχητικά αφού ενεπλάκησαν με τα ελληνικά, σε μεγάλο ύψος, «παρενόχλησαν αεροσκάφος της Frontex σε χαμηλότερο ύψος, στα 5.000 πόδια».