Ο Πούτιν βράβευσε τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βράβευσε Ρώσους και ξένους πολίτες, Ιερείς, δημοσιογράφους και αγωνιστές «για τη μεγάλη συμβολή στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας με τη Ρωσία, την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, τη διατήρηση και την εκλαΐκευση της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στο εξωτερικό».

Με Προεδρικό διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα νομικών πληροφοριών της κυβέρνησης, το Παράσημο του Αλεξάντερ Νέφσκι απονεμήθηκε στον 99χρονο ρώσο πολίτη Ιάκοφ Αλιόχιν, γνωστόν ως αρχιμανδρίτη Ιερεμία, ηγούμενο της Ρωσικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους. Είναι ηγούμενος πάνω από 35 χρόνια, ο πιο μακροχρόνιος ηγούμενος στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το παράσημο της Φιλίας απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Ένωσης Βετερανών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και Αγωνιστών ενάντια στο ναζισμό Άβραμ-Μιχαήλ Γρινζάιντ από το Ισραήλ, στον Αντιπρόεδρο της ρωσικής ενεργειακής Rosneft Ντιντιέ Κασιμίρο, πολίτη του Βελγίου, στον Ρώσο Μιχαήλ Μακιένκο, ή ιερομόναχο Μακάριο, εξομολογητή της Ρωσικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στην Ελλάδα.

Επίσης, το Μετάλλιο Πούσκιν απονεμήθηκε σε καθηγητές, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες από τη Λιθουανία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Γερμανία, το Ουζμπεκιστάν, τη Βραζιλία, το Καζακστάν, την Ουκρανία, ΗΠΑ. Συνολικά βραβεύτηκαν 21 άνθρωποι.