Κοσμοσυρροή στα Τρίκαλα για την υποδοχή της χείρας της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής (ΦΩΤΟ)

Αποστολή Τρίκαλα: Αθανάσιος Τζάνης

Με πάνδημη συμμετοχή, θρησκευτική έξαρση, ξεχωριστή ευλάβεια και ιερή συγκίνηση του ευαγούς Κλήρου και του ευσεβούς Λαού τον Τρικάλων έγινε η υποδοχή τμήματος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού καθώς και η αριστερή χαριτόβρυτος χείρα της Αγίας Ενδόξου Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής .

Τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους μετέφεραν πατέρες από την ως άνω Ιερά Μονή στην Πόλη τον Τρικάλων για προσκύνημα και ευλογία τον Πιστών μετά από αίτημα του Οικείου Μητροπολίτου.

Η Υποδοχή έγινε στην κεντρική πλατεία στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Αρχιμ. Χρυσόστομο Νάση και στη συνεχεία εν πομπή Κληρος και λαός κατευθύνθηκαν στον Ιερο Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου εκεί ανέμενε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Αλέξιος ο οποίος αφού ευλόγησε τους παρευρισκομένους τα εναπέθεσε για προσκύνημα.
Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Αλεξίου με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος ενώπιον αμέτρητου πλήθους πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό και ευλαβικά περίμεναν για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα καλωσόρισε τους πατέρες της Ιεράς Μονής και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής όσο και προς την Αδελφότητα για την ευλογία της μεταφοράς τον Λειψάνων.

Τέλος ο Ιερομόναχος Θεολόγος μίλησε με λόγια συγκλονιστικά για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή και για τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.
Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ναό μέχρι την Τετάρτη 22-10-2014 όπου στης 12:00 θα γίνει η προπομπή του Ἱεροῦ Λειψάνου.

 

 

 

Δείτε το βίντεο από το trikalanews