Ηγούμενος Εφραίμ από την Αρτα: “Η μεγάλη προσφορά του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στο μοναχισμό” (ΦΩΤΟ)

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου το απόγευμα, Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό, στον εγκαινιασμένο Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Άρτας.

Στην Ιερά Παράκληση παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζας κ. Ιερώνυμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Πανοσ/τος Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ.

Με το πέρας της Παρακλήσεως, ο Καθηγούμενος κ. Εφραίμ, ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στην ζωή του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ιδιαιτέρως στην σκληρή δοκιμασία την οποία υπέμεινε ως γνήσιος Μοναχός με προσευχή, υπομονή και καρτερικότητα. Παίρνοντας αφορμή από την ζωή του Αγίου και από σύγχρονες πνευματικές μορφές του Αγίου Όρους, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Μοναχού και στην μεγάλη προσφορά του μοναχισμού στον κόσμο. Επιπλέον έφερε στην μνήμη του την επίσκεψη στη Ρωσία το 1997 προκειμένου να λάβουν ευλογία από τον τότε Πατριάρχη Μόσχας μακαριστό Αλέξιο, Ιερό Λείψανο του Αγίου, απότμημα του οποίου φέρει η πόλη της Αρτας και κοσμεί τον περίλαμπρο πλέον Ναό του Αγίου. Στη συνέχεια ο γέροντας απάντησε σε πολλά ερωτήματα των πιστών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για τον εποικοδομητικό Αγιορείτικο λόγο του, αναφέρθηκε στη δύναμη της προσευχής, και συγκεκριμένα στην συνεχόμενη προσευχή την οποία κάνουν οι Μοναχοί μας για όλη την ανθρωπότητα.

_MG_2011.JPG
_MG_2045.JPG
_MG_2090.JPG
_MG_2096.JPG
_MG_2107.JPG
_MG_2112.JPG
_MG_2145.JPG
_MG_2164.JPG
_MG_2172.JPG