Ρεβιθάδα

Loading...


Ρεβιθάδα για 4-5 άτομα
Υλικά
2 ½ φλ. ρεβίθια
1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
2 μεγάλα καρότα σε καρέ
½ φλ. κόκκινη πιπεριά σε καρέ
½ φλ. πράσινη πιπεριά σε καρέ
1-2 κ.γ μπούκοβο
2 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κομμάτι, 20 περίπου εκατοστά, φλούδα πορτοκάλι
1 φλ. σέλερυ κομμένο σε φέτες
½ φλ. ή όσο θέλετε χυμό λεμόνι
3-4 κλαράκια δενδρολίβανο
1 κ.σ νισεστέ
Αλάτι / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε εδώ:  Αγιορείτικη συνταγή: Βακαλάος φρέσκος

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες τουλάχιστον, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβίθια, μαζί με ένα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μην διαλυθεί κατά το βράσιμο.

Εναλλακτικά τα βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας για μισή ώρα.

Αφαιρούμε την γάζα και στραγγίζουμε τα ρεβίθια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερυ και το καρότο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Διαλύουμε το νισεστέ στο ζωμό.

Ρίχνουμε το μπούκοβο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το πορτοκάλι.

Βάζουμε τα ρεβίθια στο πήλινο και περιχύνουμε με τα λαχανικά και το ζωμό.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.