Νηστίσιμη συνταγή: Λαυράκι κρασάτο

Loading...


της Γιώτας Παμπάλου

Από τα αγαπημένα μαγειρέματα της κας. Σοφίας ήταν πάντα κουζινομαγειρέματα με ψάρια.

Ένα υγιεινό φαγητό και αγαπητό.

Στην νηστεία των Χριστουγέννων επιτρεπτό. Σας το προτείνουμε  για τις Κυριακές με όλη την οικογένεια αλλά και για ένα φιλικό γεύμα .

Υλικά (για μία μέριδα)

Λαυράκι 200 – 250 γρ.(για μία μερίδα)
Μία μεγάλη πατάτα
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Μία σκελίδα σκόρδο
Ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Ένα ποτηράκι του ελληνικού καφέ κρασί κόκκινο (ημίγλυκο)
Ρίγανη (φρέσκια αν έχουμε)
Μία ντομάτα

Καθαρίζουμε το λαυράκι καλά και το πλένουμε. Δύο ώρες περίπου πριν το μαγειρέψουμε το τοποθετούμε στο σκεύος, όπου θα το ψήσουμε στον φούρνο της ηλεκτρικής μας κουζίνας. Αλατίζουμε το ψάρι και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί μαζί με το ελαιόλαδο σε όλο το ψάρι. Το αφήνουμε έτσι σκεπασμένο να μαριναριστεί για δύο ώρες περίπου.

Όταν περάσει αυτός ο χρόνος ,κόβουμε την πατάτα σε φέτες στρογγυλές, όπως και την ντομάτα. Το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σκόρδο  στον ρεντέ ψιλοκομμένο.
Τοποθετούμε γύρω από το ψάρι τις πατάτες. Τη ντομάτα πάνω στο λαυράκι και το κρεμμύδι και το σκόρδο διάσπαρτα παντού.

Προσθέτουμε αλατάκι στις πατάτες και επίσης και λίγο πάνω στις φέτες της ντομάτας. Τέλος προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά περίπου. (Προσέχουμε να μην μας καεί το ψάρι). Όταν έχει ροδοψηθεί το λαυράκι και οι πατάτες είναι έτοιμο το φαγητό μας.

Συνοδεύεται  με χόρτα βραστά με λεμονί (ραδίκια, αντίδια κ.λ.π)

Καλή σας όρεξη!