Φασουλαταβάς ή βουρδουνάρικα – Αγιορείτικη Συνταγή

Loading...


Του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού

Υλικά (για 6 μερίδες):

μισό κιλό φασόλια γίγαντες
3 κρεμμύδια
200 γραμ. λάδι
αλάτι
τοματοπελτές
μαυροπίπερο
κύμινο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα φασόλια από τις πετρούλες, τα πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό επί σαράντα πέντε λεπτά της ώρας.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Βάζουμε σε έναν ταβά το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.
Κατόπιν ρίχνουμε ένα λίτρο νερό, κατά προτίμηση ζεστό, τον πελτέ, τον οποίο έχουμε αραιώσει από πριν, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα φασόλια μαζί.
Δυναμώνουμε τη φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου, στη συνέχεια τη χαμηλώνουμε για μισή ώρα ώσπου να χυλώσουν τα φασόλια και να φύγουν όλα τους τα ζουμιά.



Ετικέτες