Συνταγή για νόστιμη καροτόσουπα αποτοξίνωσης!

Loading...


Tι θα λέγατε για λίγη αποτοξίνωση από τα κρέατα και τις σάλτσες; Πόσο νόστιμη είναι μια βελουτέ καροτόσουπα που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι και είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές; Σας πληροφορούμε και κρύα είναι νοστιμότατη και απολαυστική!

Θα χρειαστούμε:

500 γρ. καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια

1 πατάτα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Σκόνη Κύμινο
Τριμμένο Μοσχοκάρυδο
1/2 λίτρο ζωμός κρέατος ή λαχανικών (λιώνουμε έναν κύβο σε ζεστό νερό)
3-4 κουταλιές σούπας λάδι
λίγη φέτα για το σερβίρισμα

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα, τα κόβουμε σε μικρά τεμάχια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζεστό τον ζωμό να τα σκεπάσει, αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο την ένταση και βράζουμε για περίπου 25′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με λίγο νερό.

Αφού έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή αδειάζουμε λίγο λίγο σε ένα μούλτι και πολτοποιούμε. Κάθε ποσότητα που πολτοποιούμε τη ρίχνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι. Αφού έχουμε τελειώσει, βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λίγο μοσχοκάρυδο και το λάδι. Αφήνουμε περίπου 5′ να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.