Σταμναγκάθι με ντομάτα, μέλι και ξύδι

Loading...


Ένα πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε είτε σαν κυρίως είτε σαν συνοδευτικό. Το σταμναγκάθι βέβαια θα το βρείτε σε τσουχτερή τιμή, όμως είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χόρτο, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες αλλά και ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά
750γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο
2-3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
100ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες
3-4 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας μέλι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή μπούκοβο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Διαδικασία
ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

ΒΗΜΑ 2
Προσθέτετε το σταμναγκάθι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το μέλι, το ξίδι, δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.

ΒΗΜΑ 3
Προσθέτετε το σταμναγκάθι, τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το μέλι, το ξίδι, δύο φλιτζάνια νερό και βράζετε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου.

ΒΗΜΑ 4
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο.

Σημείωση: Το σταμναγκάθι τρώγεται ωμό σε σαλάτες, βρασμένο σαν σαλάτα, κάνει καταπληκτικό φρικασέ αβγολέμονο μαζί με αρνάκι, αλλά κι ωραίο γιαχνί.

Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 15m
Χρόνος ψησίματος : 25m
Έτοιμο σε : 40m