Ντοματόρυζο

Loading...


Υλικά συνταγής

3-4 ώριμες ντομάτες
1 κούπα ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. δυόσμος (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
½ κ.γ. ζάχαρη
πιπέρι
αλάτι

Διαδικασία συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε απο μούλτι. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε 2½ κούπες νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό. Όταν το νερό στη κατσαρόλα πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις πάρει βράση το ρύζι χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο σιγανό και όταν το ρύζι μείνει με λίγο ζουμάκι το αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Προαιρετικά προσθέτουμε στο σερβίρισμα μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο.



Ετικέτες