Γαλατόπιτα η παραδοσιακή

Loading...


Υλικά για τη ζύμη :
400 γραμμάρια αλεύρι
Λίγο αλάτι
Λίγο λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο)

Νερό όσο τραβήξει
100 γραμμάρια βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση :
1 κούπα ρύζι
4 κούπες νερό
6 κούπες γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά

Εκτέλεση :
Βάζουμε χλιαρό νερό τόσο όσο να γίνει η ζύμη μαλακή κάνουμε ένα φύλλο τύπου σφολιάτα και το βουτυρώνουμε. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί να σπάσει (και τα τοιχώματα του ταψιού βουτυρωμένα).

Βράζουμε το ρύζι με το νερό να γίνει χυλός, μετά ρίχνουμε το γάλα, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και διαλύουμε σε λίγο γάλα τη ζάχαρη. Αφού πάρει βράση κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και μόλις κρυώσει, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα. Βάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και είναι πανέτοιμο !

Καλή Επιτυχία !!!



Ετικέτες