Ανοιχτό σάντουιτς με φιλέτο ψαριού σε κρούστα ψωμιού και μυρωδικών

Loading...


Γρήγορο, εύκολο, πεντανόστιμο…

Υλικά

1 κουτ. σούπας φύλλα µαϊντανού, ψιλοκοµµένα
ψίχουλα από 2 φέτες ψωµιού, χοντροτριµµένα
1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 φιλέτα ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 μικρή μπαγκέτα (ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας), κομμένη στη μέση οριζοντίως
3 κουτ. σούπας σος ταρτάρ (σε βαζάκι στα σούπερ μάρκετ – ή 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα)
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας

Μερίδες 2
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 10΄

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, με τα ψίχουλα ψωμιού, τον παπαρουνόσπορο (προαιρετικά), το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή άλλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα φιλέτα ψαριού. Μοιράζουμε πάνω στα φιλέτα το μείγμα μυρωδικών – ψωμιού και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Αλείφουμε την μπαγκέτα με τη σος ταρτάρ, μοιράζουμε τη ρόκα και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.