Αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο

Loading...


Υλικά συνταγής

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κεσεδάκι γιαούρτι

100ml. ελαιόλαδο
3 αυγά
200γρ. φέτα σε κυβάκια
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. δυόσμο ξερό ή 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε την φόρμα ζαχαροπλαστικής.
Αναμειγνύουμε τη φέτα και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε με το μίξερ ή δυνατά με σύρμα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε κλωστή ενώ χτυπάμε διαρκώς και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και το δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει αρκετά το κέικ μας. Σερβίρουμε.



Ετικέτες