Αγκιναρόπιτα νηστίσιμη

Loading...


Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις αγκιναρόπιτα νηστίσιμη, ένα πιάτο ιδανικό για τις μέρες της νηστείας αλλά και για όποτε θέλεις να απολαύσεις κάτι ελαφρύ και χορταστικό. Η συνταγή συνδυάζει τέλεια όλα τα υλικά και πραγματικά θα σου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά: 

Μισό κιλό αγκινάρες κομμένες
Ελαιόλαδο
Χωριάτικο φύλλο
2 καρότα τριμμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγο άνηθο ψιλοκομένο
2 κουτ.σούπας ντοματοχυμός
1 κουτ.γλ.ζάχαρη
3/4 κονσέρβας μανιτάρια κομμένα
4 κουτ.σούπας ρύζι (καρολίνα ή νυχάκι)
Αλάτι-πιπέρι
 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα καρότα, τα μανιτάρια

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον άνηθο και ανακατεύουμε

Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Στρώνουμε το φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί

Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το φύλλο

Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Η αγκιναρόπιτα νηστίσιμη είναι έτοιμη



Ετικέτες