Χοιρινό με κρασί και ξύδι

Loading...


Μία διαφορετική συνταγή για να κάνετε τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

4 εσκαλόπ χοιρινά

25 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (πορτσίνι)

8 σκελίδες σκόρδο

15 γρ. (1 κουταλιά της σούπας) βούτυρο

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) κρασί λευκό ξηρό

10 ml (2 κουταλάκια του γλυκού) ξίδι μπαλσάμικο

2 φύλλα δάφνης

1 πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή μερικούς κόκκους κόκκινο πιπέρι χοντροτριμμένο

πατάτες τηγανητές σε ροδέλες για το σερβίρισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Κατ’ αρχήν, βάζετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνετε για 30′. Τα σουρώνετε και φυλάσσετε το υγρό. Στη συνέχεια αλείφετε το χοιρινό με ένα κουταλάκι του γλυκού από το ξίδι και αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε τις σκελίδες σκόρδο σε μικρή κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζετε για 10′. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε κατά μέρος.

Λιώνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε τα εσκαλόπ και τα σοτάρετε ελαφρώς για 2′ από τη μια πλευρά. Τα γυρίζετε και τα σοτάρετε για 2′ και από την άλλη.

Προσθέτετε την πιπερίτσα ή το πιπέρι, το κρασί, τη δάφνη, τα μανιτάρια, 4 κουταλιές από το υγρό τους, τις σκελίδες σκόρδου και το υπόλοιπο ξίδι.

Σιγοβράζετε το μείγμα 7′-8′ περίπου, για ν’ αναμειχθούν οι γεύσεις και να ψηθεί το κρέας.

Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σερβίρετε τα εσκαλόπ ζεστά με τηγανητές πατάτες.