Μπριζολάκια χοιρινά με κόκκινη σάλτσα

Loading...


Υλικά
Ένα κιλό μπριζολάκια χοιρινά (πανσέτες)
Μιισή κούπα ελαιόλαδο
Ένα ποτήρι του κρασιού, κρασί ημίγλυκο
Δύο κουταλίες της σούπας ντοματοπολτό (από κονσέρβα)
Μια κούπα τριμμένες ντομάτες
Ένα ποτήρι  ζεστό νερό
Αλάτι,πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Ρίγανη(Αν έχουμε φρέσκια , για όμορφο άρωμα)
Για γαρνιτούρα πέννες

Μια από τις εύκολες και γρήγορες συνταγές της κας Σοφίας αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους.

Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας.Αφού ζεσταθεί τοποθετούμε τα χοιρινά μπριζολάκια.Τα γυρνούμε και από τις δύο πλευρές τους. Μόλις ροδίσουν όμορφα τα «σβύνουμε»με το κρασί.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες , το ντοματοπολτό , και το ποτήρι με το νερό.Αλάτι ,πιπέρι,την λίγη ζαχαρίτσα στο τέλος.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε να βράσει περίπου 20λεπτα με 30 λεπτά της ώρας σε μετρια θερμοκρασία.Πριν το κλείσουμε προσθέτουμε και την ρίγανη.

Σερβίρουμε τοποθετώντας τα μπριζολάκια , πάνω από  πέννες που έχουμε βράσει προσθέτοντας και την σάλτσα που έχουν αφήσει στο σκεύος μας.

Καλή σας όρεξη!

Γιώτα Παμπάλου


Ετικέτες