Ρώσοι τέλεσαν Θεία Λειτουργία στην Αρχαία Βύβλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Βύβλο του Λιβάνου ταξίδευσαν στις 14 Ιουνίου 2014 ενορίτες του εν Βηρυτῳ Μετοχίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της ενορίας Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ, εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιπχείας και πάσης Ανατολής.

Με ευλογία του Μητροπολίτη Όρους Λιβάνου Γεωργίου (Πατριαρχείο Αντιοχείας) ο Ηγούμενος Αρσένιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Ορθόδοξο χωριό Ελ-Μουνσέφ πλησίον της Βύβλου, συλλειτουργήσαντος και του Προϊσταμένου του Ναού Ιερέα Αιμιλιανού.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Ηγούμενος Αρσένιος προσέφερε στην ενοριακή βιβλιοθήκη συλλογή άρθρων με γενικό τίτλο «Ρωσσία και η Αραβική Ανατολή» εκδοθείσα στα Αραβικά με επιμέλεια του Λιβανέζου Ορθοδόξου χριστιανού συγγραφέα και πολιτισμολόγου Σουχεΐλ Φαραχ.

Εν συνεχεία παρετέθη κέρασμα από τους ενορίτες του Ναού. Μετά την επικοινωνία με τους Ορθοδόξους κατοίκους του χωριού, οι προσκυνητές μετέβησαν στον τόπο αρχαιολογικών ανασκαφών της αρχαίας φοινικικής πόλεως Βύβλου, όπου τους ξενάγησε ο πατήρ Αιμιλιανός.

Σημειωτέον ότι η Βύβλος θεωρείται η πλέον αρχαιότερη από όλες τις πόλεις-κράτη της Φοινίκης με βασιλικές επιγραφές από εκεί να χρονολογούνται στο 13 με 12 αι. π.Χ.Ετικέτες