ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΦΡΕΣΚΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ

Loading...


 
Τα λαχανικά σας συνεχίζουν να ζουν και μετά τη συγκομιδή τους. Συνεχίζουν δηλαδή να διασπούν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά σε απλούστερες ενώσεις. Χωρίς όμως φύλλα, ρίζες, νερό και χώμα δεν αναπληρώνουν ότι χάνουν και κάποια στιγμή πεθαίνουν. Ακούστε λοιπόν μερικές συμβουλές για να τα διατηρήσετε περισσότερο χρόνο φρέσκα:
 Κόβετε τα κηπευτικά σας από το λαχανόκηπο νωρίς το πρωί. Έτσι διατηρούν την περισσότερη δυνατή υγρασία
 
– Βάλτε τα σε πλαστική σακούλα πριν τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Έτσι θα αυξήσετε την υγρασία, θα μειώσετε την ανανέωση του αέρα και τη ταχύτητα της ωρίμανσης
 
– Μην τα πλένετε πριν τα αποθηκεύσετε. Οι μύκητες και   τα βακτήρια που ήδη βρίσκονται πάνω τους θα βρουν τις καλύτερες συνθήκες             να        αναπτυχθούν.
 
– Και ένα μυστικό για να κοκκινίσουν οι άγουρες τομάτες: βάλτε τις στην ίδια πλαστική σακούλα με ένα μήλο ή με μια μπανάνα. Το αιθυλένιο που βγάζουν θα φροντίσει για κόκκινες λαχταριστές τομάτες