Πλήθη λαού στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα (φωτορεπορτάζ)

Loading...


Πλήθος κόσμου συρρέουν από χθες στην εκκλησία του για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του Αγίου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Η Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου ανθοστολισμένη με λευκά και κόκκινα γαρύφαλλα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του ιερού ναού ενώ ο κόσμος εκτός από την Αγία Κάρα προσκυνά και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου που φυλάσσεται σε ωραία χιαστή ξύλινη θήκη.

Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία

Από πλευράς Αρχιερέων το παρών έδωσαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος και Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος.

Επίσης παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο Μητροπολίτης Ατλάντα κ.κ. Αλέξιος που έλκει την καταγωγή του ως γνωστό από την Αχαΐα.

img_3877 img_3879 img_3881 img_3882 img_3885 img_3889