Ο Μητροπολίτης Πατρών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων – Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πρώτη ημέρα, 7.2.2017, του Ιερού Προσκυνήματος στους Αγίους Τόπους των Πατρινών προσκυνητών, που ευρίσκονται στα με επικεφαλής τον .

Το πρωί επεσκέφθησαν τον , τον οποίον προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος παρουσία πλειάδος Ορθοδόξων κληρικών και λαικών και από άλλες Ορθόδοξες χώρες. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων απεκάλεσε τον Μακαριώτατο και τους λοιπούς Αγιοταφίτες Πατέρες φρυκτωρούς της Ορθοδοξίας, φύλακας και προμάχους της Αγίας Γης και όλων των Ιερών Προσκυνημάτων, ήρωας γιατί με κόπους και θυσίες επιμένουν να αγωνίζονται πνευματικά στα πανάγια Προσκυνήματα, αλλά και πρέσβεις των ελληνορθοδόξων παραδόσεων σε ένα τόπο όπου συναντιούνται λαοί, φυλαί και γλώσσαι.

Ο Μακαριώτατος εν συνεχεία μίλησε με βαθύ πνευματικό και θεολογικό λόγο, στους προσκυνητές, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και τους εκ Πατρών κληρικούς και λαικούς προσκυνητάς και ευχήθηκε τα δέοντα, ενώ προσέφερε σε όλους ευλογίες από τα πανάγια προσκυνήματα.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Δήμαρχο Ρόδου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μετά ταύτα, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, στον Φρικτό Γολγοθά, στον τόπο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως.
Ακολούθησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή Θεοπατόρων (σπίτι της Παναγίας), στην Ιερά Μονή της φυλακής του Αποστόλου Πέτρου, στον τόπο του Μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, στην Γεθσμανή, όπου ο Τάφος της Παναγίας μας, στον κήπο των Ελαιών και στην Ιερά Μονή του Αγίου Ονουφρίου, όπου ο αγρός του Κεραμέως.

Σε όλους τους Ιερούς Τόπους ανεπέμποντο δεήσεις και ενημερώνοντο περί της ιστορίας τους, οι προσκυνητές, οι οποίοι διακατέχονται από συναισθήματα δέους ιερού και βαθειάς συγκινήσεως.

SAMSUNG CSC

Κράτα το