Μητροπολίτης Κορίνθου: Η σημασία του Τιμίου Σταυρού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2017, Ιερούργησε ο , πλαισιούμενος υπό των Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανασίου Κοντογιάννη, των Εφημερίων του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννη Δρίτσα και π. Πέτρου Καγιούλη και των Διακόνων του.

Αντί κηρύγματος και με εντολή του σεπτού ο Αιδεσ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης ανέγνωσε ιεροπρεπώς την Εγκύκλιο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναφέρεται στις Ιερατικές Κλήσεις καθώς και στην συμβολή του οικογενειακού περιβάλλοντος του υποψήφιου Κληρικού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου , στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Κληρικοί της πόλεως Κορίνθου.

Διαβάστε εδώ:  Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Στον λόγο του προς το ευσεβές Εκκλησίασμα ο σεπτός τόνισε την σημασία του Τιμίου στην ζωή του κάθε Χριστιανού, καθώς και τους λόγους για τους οποίους η Αγία μας Εκκλησία, ακριβώς στην μέση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλλει τον Σταυρό του Σωτήρος Χριστού προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και να συνεχίσουν με ζήλο τον πνευματικό αγώνα τους, ώστε να εορτάσουν αξίως την Αγία Ανάσταση.