Μητρόπολη Χίου: Εκδημία Ιερέα

Loading...


σήμερα ο Πρωτοπρεσβύτερος Πλάτων Γκιάλης, όπως έκανε γνωστό η και αύριο θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

Εξεδήμησε σήμερον 1 Μαρτίου 2017 το πρωί ο Πρωτοπρεσβύτερος Πλάτων Γκιάλης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ματθαίου Κοφινά.

Ο Ιερεύς διεκρίνετο διά την αυθεντικότητα και ολοκάρδιον διάθεσιν διακονίας του προς πάντα άνθρωπον, την οποίαν εξεδήλωνε πρωτοστατών εις την επιτέλεσιν των καθηκόντων, τα οποία του ανέθετεν ο Σεβ. Μητροπολίτης.

Διά τους λόγους αυτούς ο του απένειμε το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου κατά την ημέραν του Μνημοσύνου του Χειροτονήσαντος αυτόν μακαριστού Μητροπολίτου Χίου Χρυσοστόμου Γιαλούρη και τον Σταυρόν του Αγίου Ισιδώρου κατά την εορτήν του Αγίου Ματθαίου.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Χίου: "Τα Μοναστήρια υπερασπίζονται ορθόδοξη πίστη και εθνική υπόσταση" (ΦΩΤΟ)

Ο π. Πλάτων Γκιάλης υιός Ιερέως και οικογενειάρχης, είχε λάβει το όνομα του Ιερομάρτυρος και Εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Χίου Πλάτωνος Φραγκιάδου, εχειροτονήθη δε κατά την διάρκειαν Θ. Λειτουργίας (10.4.1971), η οποία ετελέσθη προ της σκοτεινής φυλακής του Κάστρου.

Διηκόνησεν την Εκκλησίαν ως Διάκονος εις τους Ι. Ναούς Αγ. Ιωάννου Προδρόμου και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πόλεως Χίου και ως Πρεσβύτερος εις τους Ι. Ναούς Αγίου Μάμαντος Αφροδισίων, Ταξιαρχών Νενητουρίων, Αγίου Γεωργίου Πιτυούντος, Αναλήψεως Σωτήρος Χριστού Βουνού και από την 1.11. 1975 εις τον Ι. Ναόν Αγίου Ματθαίου Κοφινά.

Ο Θεός εκάλεσε τον συνεπή εις τας εντολάς Του αυτόν Λευίτην την ώρα της διακονίας των γευμάτων αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθή Αρχιερατικώς αύριον Πέμπτην 2αν Μαρτίου 2017 και ώραν 16.00΄ εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ματθαίου Κοφινά πόλεως Χίου.