Κορίνθου Διονύσιος: Μεγάλη η προσφορά των Τριών Ιεραρχών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ο τιμώντας την εορτή των , προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των γραμμάτων, τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο.

Εκεί, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, εκπαιδευτικών και χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Άγγελο Λιάκη, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης, ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους και κυρίως για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο, την Εκκλησία, τις επιστήμες και την παιδεία. Στην συνέχεια, απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο του επεσήμανε την σπουδαιότητα του μεγάλου αυτού λειτουργήματος, που αναλαμβάνει μέσω της Χειροτονίας του και την αναγκαιότητα να επιτελεί την διακονία του με την ίδια θέρμη, από την αρχή έως το τέλος έχοντας ως πρότυπό του τους Αγίους Τρείς Ιεράρχες αλλά και τον μακαριστό ιερέα πατέρα του Αιδεσ. π. Βασίλειο Λιάκη, ώστε να καταστεί και αυτός με την σειρά του πρότυπο για την οικογένεια και το ποίμνιόν του.

Διαβάστε εδώ:  Ο Δήμαρχος Κορινθίων απαντά στις επικρίσεις για το ταξίδι στο Αγιο Ορος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας ότι η Ι. Μητρόπολη θα εισάγει ακόμη ένα νέο μέλος στον Ι. Κλήρο, τον κ. Διονύσιο Γεννηματά, ο οποίος κατάγεται από το Ξυλόκαστρο και την προσεχή Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017, παραμονή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού θα καρεί μοναχός, υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Διονύσιου, στην Ι. Αγρυπνία που θα τελεστή επ’ αυτού στην Ι. Μονή Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» Καλετζίου.