Κορίνθου Διονύσιος: «Απαραίτητη και η πνευματική αγωγή των παιδιών» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αρχιερατική τελέστηκε σήμερα Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, από τον , στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του στο Κιάτο Κορινθίας.

Τον Μητροπολίτη κ.Διονύσιο πλαισίωσαν ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ρανζύ, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Λαδάς και οι Διάκονοι του.

Στο Κήρυγμα του, λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου τονίζοντας ότι η ζωή του ήταν κυριολεκτικά ένα μαρτύριο γεμάτο πόνο, δυσκολίες, στερήσεις και συκοφαντίες, αλλά πάντα με Χριστό, πάντα με την πεποίθηση ότι ο Θεός επέτρεπε όλα όσα Του συνέβησαν, ώστε να τελειοποιηθεί σε επίπεδο πνευματικότητος και να γίνει καλύτερος Χριστιανός.

Διαβάστε εδώ:  Κορίνθου Διονύσιος: «Πρότυπο για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους ο Αγιος Γεώργιος» (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να εκφράσει την χαρά του, για τον ερχομό στην Εκκλησία παιδιών – μαθητών με την συνοδεία των Δασκάλων τους, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, προκειμένου να τιμήσουν τον Άγιο Νεκτάριο, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά να μεγαλώνουν σωστά και με την πρέπουσα αγωγή, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά, έχοντας ως κινητήριο δύναμη την πίστη στον Κύριο και Θεό μας.

dsc07071 dsc07079 dsc07098 dsc07109 dsc07127 dsc07133 dsc07149 dsc07168