Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Γ’ Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται ««, αφού ο , μετά από μια σεμνή πομπή, μεταφέρεται στο σολέα του Ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε Aκολουθίας γίνεται προσκύνησή του.

Την ημέρα αυτή, στον Ιερό ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του , ενώ μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η προσκύνηση του Σταυρού.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης επισήμανε αρχικά ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή αποτελεί μια περίοδο πνευματικής και σωματικής προετοιμασίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε που η Εκκλησία θα ανακαλέσει στη μνήμη της τον πόνο, τη σταύρωση και το θάνατο του Ιησού Χριστού πάνω στο σταυρό. Η προβολή του στο μέσο περίπου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, έρχεται να μας υπενθυμίσει το σκοπό της βαθύτερης και εντατικότερης εκκλησιαστικής ζωής κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών και να μας ενδυναμώσει για την συνέχιση της πνευματικής και σωματικής μας «κάθαρσης».

Διαβάστε εδώ:  Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης- 19 Μαρτίου:Τι γιορτάζουμε

Στη συνέχεια μίλησε για την αγάπη του Χριστού προς τον Άνθρωπο, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η σταύρωσή του, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους εμείς θα πρέπει να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τον Κύριο τονίζοντας ιδιαίτερα την θυσιαστική διάθεση που θα πρέπει να επιδεικνύουμε.