Καλαμπάκα: Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας και της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευµα της Τετάρτης ψάλθηκε παρουσία πλήθους πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου πολιούχου , χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά τον Εσπερινό έγινε η της ιεράς Εικόνας και της Τιµίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, µέσω των οδών Ε. Βλαχάβα και Τρικάλων µε προορισµό την Πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου και ευλογήθηκε η αρτοκλασία.

Στη λιτανεία συµµετείχαν οι Σεβασµιώτατοι Μητροπολίτες Γρεβενών κ. Δαβίδ, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείµ.

Συµµετείχε ο κλήρος, οι Αρχές του Νοµού και της πόλης µας, άγηµα της ΣΜΥ, η Φιλαρµονική του Δήµου Καλαµπάκας κ.ά.

Ο πανηγυρικός της ηµέρας εκφωνήθηκε από τον Σεβασµιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο και ακολούθως µέσω της οδού Κονδύλη και Βλαχάβα έγινε η επιστροφή στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος για την Απόλυση.

Ο κ. Γεώργιος είπε ότι γενικότερα ο κόσμος μας σήμερα διακρίνεται από ματαιοδοξία και μεμψιμοιρία και ότι έχουμε χάσει το νόημα του Σταυρού και της θρησκείας μας. Τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας και ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνδράμει η Εκκλησία, σημειώνοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα βγάλει τη χώρα μας από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Ο κ. Σεραφείμ είπε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη φορά που η πόλη γιορτάζει τον πολιούχο της ως μόνιμη Μητρόπολη και ευχήθηκε ο Άγιος Βησσαρίων να φυλάει και να φωτίζει την Καλαμπάκα και ολόκληρη τη Θεσσαλία.

AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_05.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_24.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_28.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_36.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_53.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_62.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_94.jpg
AGIOSBHSSARIONLITANEIA14916_112.jpg