Εις Πρεσβύτερον χειροτονία και νέος Αρχιδιάκονος στη Μητρόπολη Βελγίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την εις Πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου του, π. Αθανασίου Τοπαρλάκη, ετέλεσε ο , σήμερα, 19 Μαρτίου 2017, , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Ο εξ Αμφίσσης Φωκίδος καταγόμενος π. Αθανάσιος, είναι έγγαμος κληρικός και πατέρας ενός τέκνου, υπηρετεί δε από τριετίας ευόρκως και ευσυνειδήτως στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ως Αρχιδιάκονος και Εισηγητής και πρόκειται να συνεχίσει την διακονία του και ως Εφημέριος του Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Βρυξελλών.

Εμφανώς συγκινημένος ο χειροτονών Ιεράρχης, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και στοργής προς τον χειροτονούμενο, ο οποίος τυγχάνει να είναι η πρώτη χειροτονία του, μετά την εκλογή του εις Μητροπολίτην Βελγίου, τονίζοντας την υψίστη σημασία του μεγάλου μυστηρίου της Ιερωσύνης και κάλεσε τον νέο ιερέα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των επιτακτικών αναγκών της Εκκλησίας και του λαού του Θεού, στον συνεχώς μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αυτή είναι η αποστολή μας, η εργασία μας. Πρώτα ως ιερέων, συνεχίζοντας με την λατρεία του Θεού το αγιαστικό και λυτρωτικό έργο του Κυρίου μας, και δεύτερον ως ανθρώπων, δίνοντας παντού την καλή μαρτυρία ως άνθρωποι πιστοί, δίκαιοι, καλοί οικογενειάρχες και πολίται… Ο κληρικός όμως είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων διά να μεταφέρη στους ανθρώπους την Χάρη του Θεού μέσω των Μυστηρίων της Εκκλησίας, αλλά και την παρηγοριά της αγάπης του Χριστού».

Διαβάστε εδώ:  Μεσοσαρακοστή: Σταυροπροσκύνηση

Στην Θεία Λειτουργία και την χειροτονία παρευρέθησαν, αποδεχθέντες την ευγενική πρόσκληση του νεοχειροτονηθέντος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μάξιμος Πόθος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, ο και πνευματικός πατήρ του, και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, πενθερός του νέου Πρεσβυτέρου τῆς Ἐκκλησίας. Επίσης, προσήλθαν και οι δυνάμενοι προς τούτο, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, καθώς και αντιπροσωπεία μοναζουσών εκ της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου της Θεοτόκου του Άστεν Ολλανδίας, με επικεφαλής την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα. Παρέστησαν επίσης ο Στρατηγὸς κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Βρυξελλών, Άρχοντες οφφικίαλοι του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο χειροθέτησε νέο Αρχιδιάκονο της τον ιεροδιάκονο Φιλάδελφο Καφαλή, ο οποίος χειροτονήθηκε προ ενός έτους στις Βρυξέλλες.