Ιερές παρακλήσεις στον Αγ. Αθανάσιο στη Μελία και στην Παναγία Σπηλιάς Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ

Θεομητορική σύναξη των πιστών χριστιανών της ενορίας του αγίου Αθανασίου στην , πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, το απόγευμα. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, χοροστάτησε στην ιερά παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ομίλησε για το ιερό πρόσωπό της και τις πολλές ευεργεσίες της προς το ανθρώπινο γένος, ενώ ακόμη προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον πολιό και άξιο εφημέριο και πνευματικό πατέρα της ενορίας της Μελίας, Αιδεσιμολογιώτατο π.Βασίλειο Γκουνέλα, τον οποίο ευχαρίστησε για την ευλογημένη και καρποφόρα, γεμάτη αγάπη και υπακοή ιερατική του διακονία, ευχόμενος πλουσίαν την χάρη του Κυρίου Ιησού και εις το εξής, προς δόξαν του Θεού και εύκλειαν του ποιμνίου της Μελίας. Στο τέλος δε εχειροθέτησε Αναγνώστην τον Ιεροψάλτην του Ιερού Ναού, κ.Θεοφάνην Αγγελακόπουλον, ευχηθείς και εις αυτόν τα βέλτιστα.

Για το ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις πολλές της ευεργεσίες μίλησε στους πιστούς χριστιανούς της , στην κορυφή του Κισσάβου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, κατά την διάρκεια της ιεράς παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους κατοίκους του ευλογημένου χωριού και τους επισκέπτες και στο τέλος της ιεράς ακολουθίας προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο, τον πολιό εφημέριο της ενορίας, π.Αθανάσιο Φλώρο, τον οποίο μετά συγκινήσεως πολλής ετίμησε και επαίνεσε για την λαμπρά πολυετή και γεμάτη αγάπη ιερατική του διακονία στα υψηλά του Κισσάβου, ενώ συγχρόνως ευχήθηκε στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο και την καλή του πρεσβυτέρα να συνεχίσουν το πνευματικό και κοινωνικό τους έργο, στηρίζοντας και ενισχύοντας τους ευλογημένους κατοίκους του ορεινού χωριού μέσα από τις πλέον δύσκολες πολλές φορές καιρικές συνθήκες. Συγκινητική ήταν ακόμη και η εκδήλωση της αγάπης των πιστών χριστιανών στο πρόσωπο του π.Αθανασίου, που από κοινού ανεφώνησαν το Άξιος και συνεχάρησαν τον πνευματικό τους πατέρα.