Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών η τίμησε την Κυριακή 5 Μαρτίου, , το θρίαμβο της Αγίας μας Εκκλησίας κατά της εικονομαχίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Περισσού.

Ο χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Ιάσονα Κεσέν, Εφημέριο της Ι.Μ. Παναγίας Παναχράντου Ν. Ηρακλείου, αναφωνώντας το «Άξιος» και απευθύνοντάς του λόγους νουθεσίας και αγάπης.

Στη συνέχεια και κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως εντός του Ναού της Αγίας Αναστασίας εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων (843), ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Διαβάστε εδώ:  Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην ξεχωριστή αυτή εορτή της Ορθοδοξίας, η οποία αποτελεί θρίαμβο της Εκκλησίας, αλλά και νίκη της ορθής Πίστεως και του Ορθοδόξου δόγματος επί του ψεύδους και των αιρέσων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η τιμή των Ιερών Εικόνων σχετίζεται άμεσα και αναπόσπαστα με τη λειτουργική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου