Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε τον Αγιο Κυριακό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ο στο Πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο του , το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του περιβόλου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Ιερείς του Απ. Παύλου και οι Διάκονοι του ενώ το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διηκόνησαν τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Στο Κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης, αφού ανέλυσε τα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα, αναφέρθηκε στον βίο του Κορινθίου Αγίου Κυριακού και στις αρετές, που τον διέκριναν, από την νεαρή του ηλικία. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους Ιεροψάλτες, μέλη του Συλλόγου, που φέρει το όνομα του Αγίου, να εμπνέωνται από την πνευματικότητα του Αγίου και να ψάλλουν με Ιεροπρέπεια και σεβασμό, ενώ στους ευσεβείς Χριστιανούς ευχήθηκε να έχουν σαν πρότυπα τους Αγίους μας και να αγωνίζωνται να τους μιμηθούν.

Μετά το πέρας του Εσπερινού με πομπή Κλήρος και Λαός κατευθυνθήκαν προς τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, όπου και συνεχίσθηκε η Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου.

2909agr_kor.jpg
2909agr_kor1.jpg
2909agr_kor2.jpg
2909agr_kor3.jpg
2909agr_kor4.jpg