Η Ι.Μ. Διδυμοτείχου επιβράβευσε τους Πολυτέκνους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευκαιρία της εορτής της του Κυρίου, που από ετών έχει καθιερωθεί από την τοπική Εκκλησία ως «Ημέρα της Μητέρας και της Οικογένειας», βραβεύθηκαν και ενισχύθηκαν οικονομικά από την οι Σύλλογοι των , που δραστηριοποιούνται στη περιφέρεια της δικαιοδοσίας της.

Ο στις 2 Φεβρουαρίου λειτούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο και προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας συνεχάρη τους Συλλόγους των Πολυτέκνων για τη φιλότιμη δράση τους και παράλληλα εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση, τόσο της τοπικής Εκκλησίας όσο και του ιδίου, στην ιδιαίτερη προσπάθεια παροχής βοήθειας προς τις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και γενικώτερα στην προσπάθεια ανάδειξης του δημογραφικού προβλήματος, και κατέληξε· «το δημογραφικό πρόβλημα είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του τόπου μας και έχει ως συνιστώσες την υπογεννητικότητα αφ’ ενός και την μετανάστευση αφ’ ετέρου. Η πραγματικότητα είναι τραγική. Τα χωριά μας ερήμωσαν. Οι νέοι μας έφυγαν. Μόνο γέροι απέμειναν. Η ελπίδα τρεμοσβήνει… Η Εκκλησία είναι αρωγός οποιασδήποτε προσπάθειας για την στήριξη των νέων οικογενειών και της σύνδεσής τους με την πατρογονική γη τους».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ενεχείρισε σε κάθε Σύλλογο το ποσό των πεντακοσίων (500) ΕΥΡΩ για τους σκοπούς ενός εκάστου και μια αναμνηστική λιθογραφία για τα γραφεία τους.

Διαβάστε εδώ:  Με σειρά εκδηλώσεων τίμησε η Ι.Μ. Διδυμότειχου τους Τρεις Ιεράρχες (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Υπαπαντής στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, προσήλθε στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου παρουσία του Διευθυντού της Σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Διοικητού του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα.