40νθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού ιερέως Σταύρου Αναγνώστου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου , κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν κεκοιμημένων χριστιανών, μεταξύ των οποίων και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Σταύρου Αναγνώστου, υπηρετήσαντος ως Εφημερίου στο χωριό Άγιο Γεώργιος Ιστιαίας επί τριακονταπενταετία, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέμενε οικουρών λόγω προβημάτων υγείας στη Χαλκίδα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο , συλλειτουργούντων και των Πρωτοπρεσβ. Νεκταρίου Δημητριάδη – Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Εφημερίου-Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια – Προϊσταμένου της Ενορίας, Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Χαλκίδος: Απολογισμός της φιλανθρωπικής προσφοράς για το 2016

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο αναφέρθηκε στον αγώνα για την τήρηση των εντολών του Θεού, τον οποίον καλείται ο κἀθε χριστιανός να διεξαγάγει κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Σ’ έναν αγώνα, που, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ο κάθε αγωνιστής έχει ως συνοδίτη τον Χριστό, ενώ είναι αγώνας που διεξάγεται όχι ατομικά αλλά με την συνοδεία και των άλλων αδελφών.